Wadi Rum

Tijdens het wachten op mijn aansluiting naar Tokio, even het hoofdstuk Jordanië afronden.

Wadi rum is natuurlijk niet te missen. Jammer dat het er zo koud was, anders was ik er misschien wel twee of zelfs drie nachten gebleven. In januari is het er rond een uur of drie ’s nachts zo ijzig dat je zelfs onder vier dubbelgevouwen dekens nog wakker wordt. Niemand doucht er zich ’s morgens, dat spreekt voor zich. Ja,Wadi rum is bijzonder mooi, welstellende Jordaniërs gaan er in het weekend naartoe voor een jeeptripje en een etentje in zo’n grote tent met een houtskool in het midden. Schoenen uit, anders neem je te veel zand mee naar binnen. Matt Damon kweekte er ooit patatten “op Mars” en ik speelde er Laurence of Arabia. De woestijn laat zich moeilijk fotograferen, gelukkig is Joe Camel wel een gewillig model.

Er wordt ook door stoere toeristen van duinen geskied, thee gedronken en massa’s sigaretten gerookt. Good times.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s