Robbin’ the liquerstore

Met vakantie in een moslimland, en hoe zit dat en met mijn glaasje wijn? Wel, ik kan alle drinkers geruststellen: alles is hier verkrijgbaar. Zoals in alle goeie religies is ook hier hypocrisie een deugd.

Aqaba is voor Jordaniërs wat Luxemburg is voor ons: er is geen bal te beleven, maar alcohol is er goedkoop (tax free zone). Op elke straathoek vind je hier een slijterij, en die zijn er echt niet alleen voor de buitenlanders. In de toeristenrestaurants kan je wel een glas of een fles wijn bestellen, maar dat kost je al gauw een arm een een been. Dankzij de liquor stores kan je je hier voor 5JD een oog uitdrinken.

Discrete heupflesjes zijn populair. Erg handig voor wie ’s avonds bij een theetje een beetje westers wil socializen. Een halve liter Amstel pils kost hier 1,35JD. Je krijgt er een zwart plastic zakje bij, zodat je niet aanstootgevend hoeft te wezen met je pintje op een bankje in de zon. Zoals gezegd, hier in Aqaba is buiten zon, zee en wat leuke travelers geen f*ck te beleven, dus je hangt wat rond in de zon en je geeft je ogen flink de kost. Bedankt Jimmy Corfu voor al deze leuke weetjes.

Terug naar onze B’dul uit Petra. Deze Bedoeïenenjongens zitten bijna allemaal in de toeristenbusiness, en om de stress een beetje te bekampen gaan er dagelijks wel een stuk of wat glaasjes door. Geregeld wordt er naar Aqaba gereden om een voorraad Petra bier, arak (raki) en ander spul in te slaan. Inkopen doen, tentje opslaan op het strand, feestje bouwen met de vrienden en -met wat geluk- wat meisjes uit den vreemde. Veel geluk aan alle diva’s en deernes die deze boys hopen te domesticeren.

Aan alle vrienden en vriendinnen, piraten, prinsesjes en wild cards: een fijn en gezond 2019 toegewenst!

https://g.co/kgs/MVjjTu

Taxi uit, jeep in, off to Wadi Rum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s